‘Design thinking’ per innovar, valor transversal dels clusters catalans

innovacio

A finals de novembre el centre de negocis IESE, en col·laboració amb ACCIÓ, va organitzar una jornada sobre innovació on vam assistir tots els representants dels clústers catalans. Des de KID’S CLUSTER vam participar en aquesta sessió on els experts de l’IESE ens van apropar al mètode del design thinking. I què és el design thinking, o com està lligat a la innovació? Doncs el professor Vilà ens ho va deixar clar: bàsicament el design thinking és donar resposta als reptes de les empreses a patir de l’observació dels problemes. A partir d’aquí es treballen propostes concretes per millorar les mancances detectades. En definitiva, un mètode que parteix de fets tangibles, treballa en l’abstracció i després torna a concretar per donar solucions concretes.

Per a qualsevol organització és clau aconseguir que la innovació formi part del seu ADN, i que no quedi només relegada a una feina del departament de R+D.

Segons el professor Vilà, la innovació ha de ser un aspecte d’actitud i d’aptitud, i tots els membres d’una organització haurien de respondre a la pregunta: Com s’hauria d’abordar la tasca de fomentar la innovació? Sobre tot tenint en compte que l’objectiu és que la innovació doni resultats beneficiosos per a l’empresa, clúster o organització. Per Vilà, el punt de partida per traçar una estratègia corporativa que inclogui la innovació és identificar reptes concrets a assolir que captin l’interès de la direcció, així com presentar una  metodologia simple per generar solucions creatives a les problemàtiques que s’hagin identificat.

Nosaltres, com a KID’S CLUSTER, vam veure que per a aconseguir l’objectiu d’integrar la innovació en el nostre ADN hem de mantenir el plantejament tant a nivell de clúster com quant a les nostres empreses associades. De fet, aquest mètode del design thinking l’han pogut conèixer els nostres socis que van participar als exercicis finals dels estudis de KID’S CLUSTER elaborats per CREAFUTUR.

Entre els més de 100 assistents vam intercanviar els contactes d’alguns del respectius socis per tal d’establir sinèrgies i fer de la innovació un objectiu transversal de tots els clústers catalans.

També, aprofitant l’avinentesa, vam  xerrar amb el professor Vilà sobre la possibilitat que intervingui en un acte de KID’S CLUSTER… Així que, com sempre, us anirem informant de les novetats al respecte! Bon cap de setmana (llarg).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.