El Fòrum d’Innovació del MID 2013 i KID’S CLUSTER posen en contacte 22 creatius amb empreses de l’àmbit infantil, l’hàbitat i l’esport

mid

Els 22 finalistes del Fòrum d’Innovació del MID Mercat d’Idees Disseny van poder presentar els seus projectes de productes i serveis a empreses de l’àmbit infantil, l’hàbitat i l’esport. Aquest programa de BCD Barcelona Centre de Disseny contemplava no només l’exposició de les idees d’aquests creadors, sinó també una sessió de networking en la qual els dissenyadors, enginyers i arquitectes van poder explicar directament les aplicacions i possibilitats comercials dels seus projectes a representats de companyies d’aquests sectors.

La sessió es va celebrar el 26 de novembre, al centre Arts Santa Mònica, organitzada per BCD, i va arrencar amb la taula rodona “La innovació empresarial mitjançant la vinculació amb el teixit emprenedor creatiu”. En aquest debat van participar representants de les entitats col·laboradores del projecte: KID’S CLUSTER®, BDIC Barcelona Design Innovation Cluster, INDESCAT Catalan Sports Cluster i RED.

Antonio Naranjo, cluster manager de KID’S CLUSTER®, va recordar en la seva intervenció que els emprenedors “aporten noves perspectives, tant en la forma com en el fons”, enriquint l’activitat de les empreses. També va apuntar la necessitat de ser flexible a l’hora de col·laborar amb les companyies, tenint en compte les seves necessitats i requeriments: “Si compartim amb algú altre una idea pròpia, la farem evolucionar, però hem d’estar preparats, no enamorats de la idea fins al punt que sigui inamovible. Com en qualsevol negociació, l’altra part vol ser propietària, com a mínim, de part del resultat. Per això es clau acceptar que les propostes evolucionen fins a agradar a totes les parts que les han de fer reals”.

Aquesta flexibilitat arriba fins i tot al paper d’aquests col·laboradors: “Les empreses poden assumir el rol d’emprenedors i idear una nova proposta, i els emprenedors poden assumir el rol d’empresa i provar l’acceptació de la novetat en un canal propi, limitat, però significatiu”.

Xifra rècord de participació

Aquest Fòrum d’Innovació del MIDva rebre 242 propostes, xifra que suposa un rècord de participació. Entre aquestes propostes vam poder trobar un joc de taula per a nens i nenes amb dislèxia, un sistema modular de seients dirigit a nens i nenes de 4 a 6 anys, un banc de cultiu destinat també al públic infantil, un dispositiu protector extraïble per a sabates esportives i unes botes d’aigua plegables.

KID’S CLUSTER® va participar en la valoració de les 25 propostes finalistes adreçades al públic infantil i familiar, de les més de 140 que va rebre l’equip de BCD en aquesta categoria. En concret, els dissenys van ser avaluats per Florenci Verbon, director d’Educa Borrás; Pepe Zapata, director de comunicació del Mercat de les Flors; Ángelo Palma, soci de Luvània; Sergi Muñoz, director editorial de RBA contenidos editoriales y audiovisuales; Anna Nicolau, desenvolupament de producte de Suara, i Antonio Naranjo, cluster manager de KID’S CLUSTER®.

Després d’aquesta presentació es va inaugurar l’exposició “De la idea al negoci”, amb els 22 projectes sel·leccionats del MID 2013. Aquesta exposició estarà oberta al públic fins al 7 de gener al mateix centre Arts Santa Mònica.

Per a més informació: MID Mercat d’Idees Disseny 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.