El Mercat de les Flors, nou soci de KID’S CLUSTER

mercat

KID’S CLUSTER dóna la benvinguda al Mercat de les Flors, com a nou soci del clúster. El Mercat de les Flors és una de les cases de dansa referència a Europa, un centre dedicat a la dansa i les arts del moviment, incloent una programació artística i un conjunt d’activitats de formació de públic de totes les edats en àmbits vinculats a l’expressió a través del moviment del cos: dansa contemporània, dansa neoclàssica, hip-hop, flamenc, circ, performance, teatre gestual…

Va nèixer com a teatre municipal l’any 1983, ocupant l’edifici noucentista del Palau de l’Agricultura, construït arran l’Exposició Internacional de 1929 a la muntanya de Montjuïc. Actualment, l’espai compta amb quatre sales amb programació continuada: la Sala Maria Aurèlia Capmany, la Sala Ovidi Montllor i les sales Sebastià Gasch i Pina Bausch, que acullen activitats de petit format. El Mercat de les Flors forma part dels equipaments que havien de configurar la Ciutat del Teatre, on la plaça Margarita Xirgu vertebra els tres espais teatrals: el mateix Mercat, el Teatre Lliure i l’Institut del Teatre.

Públic familiar i activitats escolars
La programació artística del Mercat de les Flors compta amb una sèrie d’espectacles adreçats als més petits i a les famílies, amb propostes que busquen compartir amb els nens la màgia i el joc de la dansa escènica amb l’objectiu d’apropar-los a aquesta disciplina artística. Cada temporada es programen 2 cicles específics: Dan Dan Dansa (adreçats a més grans de 6 anys) i el Festival El Més Petit de Tots (amb una programació per a nens de 0 a 5 anys), en col·laboració amb altres teatres de Catalunya. La seva oferta compta amb espectacles per a totes les edats i també amb una col·lecció de DVD educatius. També hi ha programació adreçada a la comunitat escolar (el mateix cicle Dan Dan Dansa, el programa Grada Jove…), tant per a alumnes com per a mestres i amb espectacles, tallers, formació pel professorat i tot tipus de recursos educatius, com ara una maleta didàctica.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.