El MID 2013 busca creatius amb propostes innovadores per a empreses de l’àmbit infantil, l’hàbitat i l’esport

mid

El context actual fa que per a moltes empreses sigui de vital importància disposar de fonts d’innovació externes. En aquest sentit, la vinculació entre el sector empresarial i el talent emprenedor pot suposar una oportunitat única per tal de -en el cas de les empreses consolidades- millorar el seu posicionament en el mercat i incrementar el seu compte de resultats i -en el cas dels emprenedors- aconseguir arribar al mercat amb moltes possibilitats d’èxit.

Amb aquest objectiu, BCD Barcelona Centre de Disseny llança la segona convocatòria del MID Mercat d’Idees Disseny 2013, un programa anual que per tercer any fomenta i promociona la iniciativa emprenedora com un actiu per a les industries culturals i creatives, i posa en contacte aquest potencial creatiu amb empreses i inversors per tal de crear oportunitats de negoci.

El Fòrum d’Innovació del MID, organitzat per BCD en col·laboració amb KID’S CLUSTER, BDIC Barcelona Design Innovation Cluster, INDESCAT Catalan Sports Cluster i Red Reunión de Empresas de Diseño, vol posar en contacte els creatius amb les empreses pertanyents als segments infantil, esportiu i de l’hàbitat, crear oportunitats de negoci i promocionar el talent vinculat a les indústries creatives.

L’objectiu del MID, que en les dues primeres edicions ha rebut més de 300 propostes innovadores, és convertir els projectes participants en productes o serveis de mercat, sigui a través d’una empresa que els adquireixi, o via un inversor que doni suport a un emprenedor per crear o ajudar a créixer un projecte empresarial.

Després de la primera convocatòria – celebrada entre els mesos d’abril i juny i adreçada a start-ups creatives que cerquen finançament – el MID 2013 convoca a partir d’aquest mes de juliol a creatius que vulguin presentar els seus productes a empreses de diversos clústers empresarials, per participar en el tercer Fòrum d’Innovació que se celebrarà en el darrer trimestre de l’any.

Qui pot participar?
Fins al 13 de octubre romandrà obert el termini per rebre inscripcions de persones vinculades a les indústries creatives que siguin propietàries d’un projecte innovador vinculat a alguna de les següents categories: Kids, Esports i Hàbitat. Els projectes finalistes tindran l’oportunitat de presentar el seu projecte davant empreses al Fòrum d’Innovació que se celebrarà en l’últim trimestre de 2013.

A banda de participar en el Fòrum d’Innovació, els finalistes podran assistir a accions de networking; mostrar els seus projectes en una exposició que es podrà visitar en un espai emblemàtic de Barcelona, que podrà itinerar a altres ciutats; tenir presència a l’exposició on line a la web de BCD, i en el catàleg que es distribuirà entre empreses i inversors, i  gaudir d’accions de promoció a través dels canals propis de BCD i la difusió en mitjans de comunicació generalistes i especialitzats.

Calendari segona convocatòria MID 2013

  • 1 de juny – 13 de octubre: període d’inscripció / enviament de projectes.
  • 25 de octubre: Selecció de projectes.
  • 8 de novembre: selecció de projectes sobre la base del potencial del mercat.
  • Entre novembre i desembre (data a confirmar): Fòrum d’Innovació

Amb aquesta iniciativa, BCD Barcelona Centre de Disseny, entitat reconeguda com a Centre de Suport a Emprenedors pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, vol reforçar la iniciativa emprenedora i posicionar Barcelona com a seu de l’emprenedoria creativa amb l’objectiu de generar oportunitats de negoci.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.