Encís i Abacus, socis de KID’S CLUSTER, aposten per la innovació i els valors en l’oci familiar

abacus

•    La caixa regal ‘Ergosum, experiències per compartir’ es distribueix a les botigues d’Abacus
•    Ergosum constitueix un model d’oci familiar amb valors que promou l’economia social
•    Aquesta iniciativa de col•laboració ha sorgit gràcies a les trobades i propostes d’intercanvi de coneixement i ideas organitzades per KID’S CLUSTER

Les dues cooperatives han signat un acord de col•laboració per distribuir la caixa regal ‘Ergosum, experiències per compartir’ d’Encís a les botigues d’Abacus. Les caixes regal Ergosum ofereixen propostes d’oci familiar que vinculen l’espai de lleure amb els diferents projectes socials existents al territori.

La caixa regal Ergosum ofereix 25 experiències de lleure diversificades a l’entorn de la vivència, el treball o la reflexió d’un valor social amb les entitats socials del territori. Les famílies poden triar l’experiència en funció de la temàtica que més els agradi ―social, cultural, gastronòmica, ambiental, artística o científica―, en funció de la localització geogràfica on volen anar ―s’ofereixen experiències a les quatre províncies catalanes― o en funció de l’entitat que organitza l’activitat ―actualment participen 16 entitats i empreses socials diferents i ja s’estan adherint noves entitats.

Ergosum és un producte fonamentat en el cooperativisme i que promou l’economia social. Amb aquest acord, les dues cooperatives aposten per innovar en l’àmbit de les ofertes del lleure familiar promocionant els valors socials i culturals del territori en un format de caixa regal; tot creant una xarxa d’ofertes d’oci de qualitat, proximitat, sostenible i vinculada al tercer sector.

Ergosum s’emmarca en la nova línia iniciada per Encís en l’àmbit del consum cooperatiu. D’acord amb això, Encís vol potenciar un model d’oci basat en els valors contribuint a promocionar l’economia social. Per la realització de les activitats de la caixa regal les entitats reben un retorn econòmic que contribueix al desenvolupament dels seus projectes, generant així una nova via de de finançament complementari i un nou canal de difusió dels seus projectes, vinculant vivencialment les persones.

Innovació i col•laboració
L’acord entre Encís i Abacus va nèixer gràcies a les trobades d’intercanvi d’informació i coneixement organitzades per KID’S CLUSTER, entitat que agrupa empreses amb activitat a Catalunya i dirigides al públic infantil (fins a 12 anys). Una de les prioritats de l’associació és impulsar la cooperació entre els seus socis, per tal de fer arribar als nens i a les seves famílies nous productes i serveis.

El projecte d’Encís i Abacus vol impulsar els següents objectius:

- Innovar en l’àmbit del lleure familiar promocionant els valors socials i culturals del territori català.

- Fomentar el creixement personal i col•lectiu a través d’experiències compartides.

- Conscienciar els infants en particular i a les famílies en general sobre els valors dels projectes socials del territori: cooperació, solidaritat, participació, respecte, co-responsabilitat…

- Enfortir el teixit associatiu del territori català.

- Potenciar la generació de nous canals de finançament complementari i noves vies de difusió de les diferents organitzacions que pertanyen al tercer sector.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.