Idees innovadores en el sector de la infància, nous amics internacionals i plans de futur

entrada_blog_kidscluster131114

Hem començat novembre amb un tast del bo i millor que ens ha portat el Mercat d’Idees Disseny (MID) 2014, dels nostres amics del Barcelona Centre de Disseny (BCD). Allà hi van coincidir uns quants del socis de KID’S CLUSTER i vam poder veure idees brillants de nous productes adreçats a la infància, així com al món de l’esport o de les motos. De fet, ens plantegem avançar en la nostra col•laboració amb el MID quant a donar suport a emprenedors, molts del quals estan dins de les empreses sòcies de KID’S CLUSTER. La idea és facilitar el desenvolupament de nous empresaris vinculats al món de la infància a través de facilitar-los criteris empresarials, normatius i de mercat. Aquesta és una mancança que alguns dels nostres socis ens han posat de rellevància i a la qual volem donar una solució.

Aquest últims dies també ens hem trobat amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines (AEFJ), amb qui ha estat fàcil trobar una bona entesa i amb el qual buscarem oportunitats de col·laboració.

També vam coincidir amb alguns dels nostres socis a l’acte d’Edutech a Barcelona Activa, que va girar entorn els continguts i suports digitals en el sector de l’educació. Des de KID’S CLUSTER vam participar activament en aquest acte i ens va servir per constatar alguns aprenentatges que ens impulsen a continuar apropant el món de l’empresa i l’escola. D’altra banda, hem començat a compartir idees i contactes amb el nou clúster Foodservice, del sector alimentari, que arrenca amb ganes i amb el qual hem identificat sinèrgies d’interès.

Reunió amb el clúster de la infància a Polònia
Però no tot és activitat a Catalunya. A escala interacional, durant els últims dies ens hem reunit amb un homòleg de KID’S CLUSTER a Polònia. Creiem que compartir experiències amb clusters com el nostre en altres països pot ser de gran utilitat per als nostres socis. A més, genera potencials oportunitats de negoci que estem explorant.

Tanmateix, tornant a casa nostra, estem posant fil a l’agulla a la nostra col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Coincidim en àmbits de treball i, sobretot, tenim la voluntat de facilitar una xarxa que generi idees en el món de la infancia i ajudi a compartir coneixement i objectius entre els actors del sector. L’objectiu? Generar nous projectes que aportin valor i innovació al sector. Avançem.

I dimecres 12 de novembre vam estar al Fab Lab: un espai de gran interès que ens ha obert una finestra al futur de la fabricació. Una vintena de socis han vingut al taller que vam organitzar sobre fabricació digital i impressió en 3D. Les possibilitats són grans, molt grans. Seguirem en contacte amb ells i, ja sabeu: la setmana que ve, més.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.