KID’S CLUSTER col·laborarà amb el sector educatiu

3anys

KID’S CLUSTER ha celebrat els seus primers tres anys de feina amb una sessió que ha volgut fomentar la cooperació entre les empreses dirigides al segment infantil i familiar. De fet, el creixement mitjançant la col·laboració entre les companyies que formen part del clúster és un dels pilars fonamentals de la activitat d’aquesta institució.

Les empresses assistents a aquesta jornada han manifestat el seu interès en establir relacions de cooperació, en especial en iniciatives adreçades al sector educatiu. L’administració, representada per Alba Espot, Directora d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, també ha explicat que vol participar i impulsar iniciatives de cooperació i emprenedoria en suport del sistema educatiu.

Un banc de productes escolars

Tot i que els prop de cinquanta socis de KID’S CLUSTER provenen d’àmbits molt diferents (editorial, entreteniment, joguina, animació, comunicació…) les propostes que van tenir més pes durant la jornada celebrada el 3 de juliol van ser les adreçades a col·laborar amb el sector educatiu.

Així, José Antonio González, director de STAEDTLER IBERIA va proposar la creació d’un “banc de productes escolars”, en la línia dels bancs d’aliments, amb l’objectiu de proporcionar materials escolars als nens més desfavorits.

González també va posar com a exemple les iniciatives científiques i culturals dutes a terme per la central alemanya de l’empresa, incloent les entre 25 i 50 beques anuals que la seva empresa atorga a doctorands en medi ambient i productes socials avençats.

Des d’Abacus, el seu director Miquel Àngel Oliva va explicar que “es pot vendre apostant per l’educació i els valors” i va posar com a exemple la seva empresa, que ven més d’un milió de joguines i més de 800.000 llibres infantils cada any.

La importància de la cooperació

La jornada va girar entorn de la cooperació, tant en l’àmbit educatiu com en l’activitat general de les empreses i entitats que formen part del clúster. De fet, Josep Lluís Sánchez, consultor sènior d’Infonomia, va recordar que la crisi suposa un “entorn ideal per col·laborar, ja que és un entorn de canvi”.

Guiomar Todó, coordinadora d’UNICEF CATALUNYA, va explicar l’experiència de la seva empresa, i com la col·laboració amb entitats com el F.C. BARCELONA, JANÉ, IKEA i H&M, entre d’altres, ha ajudat a UNICEF a comunicar millor la seva tasca i a les empreses a treballar de forma més efectiva la responsabilitat social corporativa.

De fet, UNICEF està començant a treballar en el sector del licensing. És a dir, vol arribar a acords amb empreses que fabriquin productes com material escolar, articles esportius i productes nadalencs, utilitzant la marca UNICEF i, per descomptat, respectant els valors i els objectius de l’entitat. Això és positiu per UNICEF ja que “aquestes empreses coneixen millor el seu producte i nosaltres ens podem concentrar en la nostra activitat”.

Tres anys de feina

Després de només tres anys, KID’S CLUSTER ja compta amb una cinquantena d’empreses i entitats que han compartit visió estratègica i la voluntat de fer negocis plegats, posant en comú coneixement, experiències i projectes. Tal i com va quedar clar amb aquesta jornada, l’entitat vol fomentar especialment la col·laboració entre les empreses dirigides a la infància per generar nous productes i serveis per als infants.

Durant aquests anys, el clúster ha dut a terme:

  • Activitats temàtiques i de networking, com visites a socis, conferències i seminaris sobre temes com el comerç electrònic, la innovació, la cooperació entre empreses i noves estratègies de comunicació.
  • Sessions de formació sobre xarxes socials, màrqueting al punt de venda i coneixement de la distribució especialista.
  • Estudis sobre tendències i oportunitats en el mercat infantil, nous continguts digitals i el que està elaborant actualment sobre productes i serveis d’educació i lleure, entre d’altres.

Els eixos de treball que més interès han generat han estat els relacionats amb el lleure i l’aprenentatge, tant pel que fa a nous productes com a estudis o al vincle empresa-escola.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.