KID’S CLUSTER detalla les seves estratègies amb els seus socis

estrategia

En el mes de maig KID’S CLUSTER ha abordat un anàlisi de les seves línies estratègiques amb el suport d’ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, i en sessió oberta a tots els seus socis.

La sessió, celebrada el 15 de maig a la seu central d’ACCIÓ va gaudir de la intervenció de Joan Martí, gerent de dinamització de clústers, i va oferir als socis assistents la possibilitat de descriure detalladament les línies estratègiques i la seva aplicació a actuacions prioritzades.

El resultat de la trobada va permetre detallar un seguit d’iniciatives concretes que KID’S CLUSTER posarà en marxa properament al fil de les quatre grans estratègies per tal d’ impulsar l’activitat de les empreses dirigides a la infància a Catalunya:

1. Coneixement del mercat. Propostes d’estudis específics i altres formes de generació de coneixement, definint prèviament continguts, metodologia i objectius.

2. Comunicació amb el públic objectiu. Suport al coneixement de millors pràctiques i al desenvolupament d’exemples concrets que afectin continguts, canals i comunitats entre els membres del clúster.

3. Relació entre empreses i sector educatiu. Canviar el paradigma de relació en benefici de l’ensenyament, les escoles i les marques, i concretar exemples de millors pràctiques.

4. Impuls de noves línies de negoci. Abordar possibles noves idees de negoci i nous projectes, impulsant la seva posada en pràctica o desestimació.

Entre les actuacions prioritzades pels socis destaquen la celebració de sessions formatives enfocades a millorar la comunicació al segment infantil, un seminari internacional i un estudi sobre el segment d’edat entre els 10 i 15 anys. També, la posta en marxa de grups de treball sobre coneixement demarcat, la relació empresa – escola i la posta en marxa d’espais de test de productes.

KID’S CLUSTER és un col·lectiu d’empreses amb presència a Catalunya i amb activitat relacionada amb el segment infantil (fins a 12 anys), amb independència de la categoria de productes o serveis que comercialitzin o del canal que facin servir. Es tracta d’un sector que factura a Catalunya gairebé 5.500 milions d’euros anuals.

El grup compta amb més de 50 socis d’àmbits tan diversos com els fabricants de joguines (Comansi, Educa Borrás, Ingo Devices, Essential Minds i Schleich), empreses de material d’oficina (Hamelin, Staedtler, Jovi), companyies d l’àmbit audiovisual (TV3, Luk Internacional, Planeta Junior), editorials (Castellnou, Cruïlla, Cavall Fort, Edebé, Penguin Random House, RBA, Somnins), distribuïdors (Abacus i Caprabo) i mitjans de comunicació (Ara, Ediciones Just, Parabebés), entre moltes altres.

KID’S CLUSTER aspira a reforçar la competitivitat de les empreses de productes infantils i fomentar la creació de productes i serveis que afavoreixin les condicions per al bon desenvolupament del nen en tots els seus aspectes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.