KID’S CLUSTER porta a Barcelona als responsables de Capital of Children, el projecte de la Fundació LEGO

ts.20120324T105910.capital of children logo web

Capital of Children és una companyia creada en 2012 per la Fundació LEGO i l’Ajuntament de Billund, localitat danesa d’on és originària i on té la seu central l’empresa joguetera LEGO. Aquesta companyia té com a objectiu portar a terme projectes i col•laborar amb altres empreses i institucions educatives per tal de convertir Billund en un centre de coneixement sobre la infància, l’aprenentatge i el joc.

KID’S CLUSTER ha portat a Barcelona als principals responsables d’aquest projecte amb l’objectiu de què els socis d’aquesta associació catalana d’empreses adreçades a la infància puguin conèixer de primera mà aquesta iniciativa de col•laboració entre una empresa privada i institucions locals.

El dijous 7 de novembre Mette Thybo, CEO de Capital of Children, va presentar als socis de KID’S CLUSTER els tres eixos de l’activitat del seu projecte:

-    Contribuir al desenvolupament cultural i urbà de Billund.
-    Promoure l’acumulació i distribució de coneixement sobre el joc, l’aprenentatge i la creativitat dels nens.
-    Atreure companyies nacionals i internacionals a Billund.

L’objectiu és convertir Billund en un centre global de coneixement sobre els nens i les seves famílies, i atreure empreses i professionals del sector. Així, els seus primers projectes inclouen la creació d’una àrea residencial, d’una escola internacional per part de LEGO Foundation, que ja ha començat el seu primer curs, i del nou Knowledge Center de LEGO, en un edifici que a partir de 2016 també acollirà l’ajuntament, les institucions educatives de LEGO i espais de joc i d’aprenentatge.

No tot ha de ser LEGO
Com apuntava Michael Hjortlund, president del consell d’administració de Capital of Children, l’objectiu és que Billund “sigui més que un parc temàtic”, en referència al parc que LEGO també té a la ciutat, i per això el projecte vol comptar amb la col•laboració d’altres empreses. De fet, un dels principals motius de la seva visita a Barcelona per tal de conèixer KID’S CLUSTER és veure com conviuen a una mateixa associació 49 companyies adreçades al públic infantil i familiar.

En aquest sentit, Hanne Traeholt Odegaard, directora senior de la Fundació LEGO, explicava que “no volem que Billund és converteixi en una ciutat de la companyia. Aquest és un projecte que vol promoure els valors de la infància i no estem preocupats per la competència”. De fet i tal com apuntava Hjortlund, “Capital of Children no ha de ser només una iniciativa només de LEGO” i “les fronteres entre competidors i socis cada vegada són més difuses”.

Els responsables d’aquest projecte (que a més estava representat per Ole Bladt-Hansen, gerent de la ciutat de Billund; Morten Karlsbjerg, gerent de Business Billund i Mikkel Qvist Norholt, secretari executiu de l’Ajuntament de Billund) van prendre nota de com KID’S CLUSTER estava oberta a empreses de tot el sector, sempre i quan es dirigeixin al públic infantil i a les seves famílies, respectant la filosofia de col•laboració i de creixement conjunt.

Nous projectes i iniciatives
Però KID’S CLUSTER, una altra entitat jove, també vol aprendre de Capital of Children. Com explicava a la trobada Florenci Verbón, vicepresident de l’entitat i director general d’Educa Borrás, “no volem duplicar esforços i iniciatives, sinó crear projectes nous”.

Així, Capital of Children va explicar els actes i esdeveniments que organitza al voltant de les famílies, i experiències com l’Innovation Studio, un sistema d’aprenentatge que LEGO ha ofert a totes les escoles de la ciutat. L’entitat també col•labora amb ROCAS i RoboBusiness Europe en la investigació de les aplicacions pedagògiques i terapèutiques en l’autisme.

Visites a socis
Aquesta presentació s’ha complementat amb visites a empreses i entitats de KID’S CLUSTER, organitzades també per KID’S CLUSTER amb l’objectiu d’oferir idees i propostes de col•laboració i dinamització entre companyies privades i entitats públiques dirigides al públic infantil i familiar.

Així, Capital of Children ha conegut el funcionament d’Abacus, la proposta d’oci familiar del Poble Espanyol, la oferta cultural d’un dels centres cívics gestionats per Lleuresport i el col•legi Montserrat. Les trobades van finalitzar amb una visita a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, on van poder trobar-se amb l’alcaldessa, Mercè Conesa. L’objectiu d’aquesta visita era compartir i conèixer iniciatives públiques i privades adreçades als infants, incloent les polítiques de comunicació i els espais de la ciutat oberts a aquestes activitats.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.