KID’S CLUSTER proposa que les marques i els espais de lleure augmentin la seva col·laboració

Ferran-Almeda

  • KID’S CLUSTER inicia el seu quart any de feina parlant de les oportunitats que presenten els espais de lleure per a marques i empreses
  • La creació de noves propostes als espais d’oci, una forma efectiva d’arribar a les famílies
  • L’associació va presentar les seves línies d’actuació per 2014 i la seva aposta pel coneixement i la cooperació entre les empreses

Les marques i els espais de lleure compten amb moltes possibilitats per col·laborar, amb iniciatives quereforçarien la imatge de marca i les accions de comunicació de les dues parts, i subratllarien la varietat de la oferta i el focus en el lleure familiar.

Aquesta és la idea principal que es va desprendre de la sessió Espais lúdics: construïm junts?, organitzada en el marc de l’assemblea de socis de KID’S CLUSTER, que va tenir lloc el 18 de febrer a l’Aquàrium, comptant amb la presència Elvira Eguizábal, cap de la unitat corporativa de màrqueting i comercial de B:SM Barcelona de Serveis Municipals; Montse Coronas, cap comercial, de màrqueting i comunicació de FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; Ferran Almeda, director comercial i de màrqueting de l’Aquàrium de Barcelona, i Guillem Ricarte, director de Creafutur.

L’objectiu d’aquesta sessió era impulsar entre els socis del clúster un major i millor aprofitament dels espais de lleure per a les empreses que s’hi impliquin, de tal manera que, en benefici mutu i del públic, s’hi explotin les oportunitats de presència de marca i de producte o servei, així com el coneixement derivat de l’observació dels clients.

UNA EINA DE COMUNICACIÓ MOLT SEGMENTADA

Elvira Eguizábal va explicar que des de B:SM Barcelona de Serveis Municipals es gestiona el zoo de Barcelona, el parc d’atraccions del Tibidabo, l’Anella Olímpica, el parc del Fòrum, el parc Güell i el parc de Montjuïc. Eguizábal va destacar les possibilitats que aquests espais de lleure familiar ofereixen a les marques, ja que suposen una eina de comunicació i màrqueting molt segmentada i lligada a llocs arrelats a la ciutat. Patrocinar una zona de jocs del zoo, adoptar un animal o estar present a la zona de restauració suposa vincular la marca a un moment de gaudi que també compta amb una vessant educativa.

A més, aquests patrocinis suposen per als propis espais una forma de reforçar la credibilitat, complementar l’oferta i comptar amb una font d’ingressos addicional.

LA IMPORTÀNCIA DE LA COMUNICACIÓ

Des de FGC Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Montse Coronas, cap comercial, de màrqueting i comunicació, va parlar de l’experiència de l’àrea de turisme i muntanya de la companyia, que gestiona estacions d’esquí com La Molina i la Vall de Núria, a més de trens com el cremallera i el funicular de Núria, el Tren de l’Ensenyament i el Tren dels Llacs.

Coronas va subratllar la importància que aquests espais comptin amb un programa de comunicació i esdeveniments complert. El seu objectiu ha estat recordar a les famílies que a més d’esquiar, s’organitzen esdeveniments i activitats per a tots els públics, com festes familiars i activitats esportives a la neu. És a dir, presentar una oferta de lleure familiar molt àmplia i que vagi més enllà de l’esquí.

ESCOLLIR BÉ ELS SOCIS

L’Aquàrium no només va actuar com a amfitrió, sinó que també va aportar idees, gràcies a la xerrada de Ferran Almeda, director comercial i de màrqueting de l’espai, que va explicar que l’Aquàrium prefereix fer moltes accions comunicatives al llarg de l’any, però molt específiques i no massives. Quant a la col·laboració amb altres empreses, Almeda va explicar que seleccionen molt bé els seus partners, sempre amb l’objectiu de reforçar la seva imatge de marca propera i de confiança.

LA GESTIÓ DEL CONEIXEMENT

Guillem Ricarte, director de Creafutur, va recollir les dades del recent estudi sobre Tendències i reptes en productes i serveis de lleure i educatius, dut a terme per Kid’s Cluster, destacant que les famílies busquen experiències outdoor per a tota la família, amb el repte del preu, que encara continua sent un factor molt important. També va recordar la importància de gestionar les dades dels nostres clients, fent ús del data mining i del big data, gràcies a les eines que ja estan ajudant a les empreses a afrontar aquest repte.

LES LÍNIES D’ACTUACIÓ DE KID’S CLUSTER

Després d’aquesta sessió, Antonio Naranjo, clúster manager de Kid’s Cluster, va presentar les línies d’actuació que l’entitat seguirà durant 2014, centrant-se especialment en la comunicació amb el públic objectiu, el coneixement i el vincle amb l’escola.

Així, l’entitat, que compta ja amb 53 socis, continuarà treballant en la organització de:

  • Activitats temàtiques i de networking. Durant 2013 i per exemple, l’entitat va organitzar jornades sobre com arribar al públic infantil o sobre tecnologia mòbil i aprenentatge.
  • Actuacions per a reforçar la competitivitat de les empreses, incloent-hi anàlisis, estudis com el recent Tendències i reptes en productes i serveis de lleure i educatius, i visites a empreses, a més d’accions dirigides a incrementar la col·laboració entre les empreses.
  • Accions i suports que donin a conèixer les actuacions i objectius del clúster.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.