KID’S CLUSTER s’uneix al programa Catalonia Clústers

catclus

  • El programa ofereix assessorament en cooperació i internacionalització
  • KID’S CLUSTER vol impulsar les oportunitats de col•laboració entre les empreses i també entre els diferents clústers

L’equip de dinamització de clústers de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya ha admès la incorporació de KID’S CLUSTER al programa Catalonia Clústers, que té com a objectius sistematitzar l’actuació de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la Política de Clústers i contribuir a la racionalització del mapa de les associacions clústers existents a Catalunya.

Aquest programa es va llençar el febrer de 2014 amb l’objectiu d’impulsar la feina i la cooperació dels clústers, sobretot tenint en compte que el teixit empresarial català està format principalment per petites i mitjanes empreses. La Generalitat treballa amb aproximadament 25 clústers que sumen més de 1.200 empreses amb una facturació agregada d’uns 50.000 milions d’euros, una quarta part del PIB català. El programa Catalònia Clústers oferirà serveis com orientació estratègica, formació empresarial, activitats de networking i assessorament en cooperació internacional i innovació, entre d’altres.

KID’S CLUSTER valora molt positivament la incorporació a aquesta xarxa, ja que oferirà encara més oportunitats de col•laboració per les empreses que formen part de l’associació. El clúster manager de KID’S CLUSTER, Antonio Naranjo, ja ha posat en pràctica iniciatives amb altres clústers catalans, i proposa “facilitar al màxim la trobada entre les empreses a la recerca de sinèrgies i noves oportunitats conjuntes. El programa –assegura-, també serà un bon ajut en aquesta línia, doncs facilitarà la coordinació entre clústers i la seva visibilitat en el teixit empresarial al qual serveixen”.

KID’S CLUSTER és un col•lectiu d’empreses amb presència a Catalunya i amb activitat relacionada amb el segment infantil (fins a 12 anys), amb independència de la categoria de productes o serveis que comercialitzin o del canal que facin servir. Es tracta d’un sector que factura a Catalunya gairebé 5.500 milions d’euros anuals.

El grup compta amb més de 50 socis d’àmbits tan diversos com els fabricants de joguines (Comansi, Educa Borrás, Ingo Devices, Essential Minds i Schleich), empreses de material d’oficina (Hamelin, Staedtler, Jovi), companyies d l’àmbit audiovisual (TV3, Luk Internacional, Planeta Junior), editorials (Castellnou, Cruïlla, Cavall Fort, Edebé, Penguin Random House, RBA, Somnins), distribuïdors (Abacus i Caprabo) i mitjans de comunicació (Ara, Ediciones Just, Parabebes), entre moltes altres.

El projecte té quatre grans estratègies per tal d’ impulsar l’activitat de les empreses dirigides a la infància a Catalunya:

  1. Coneixement del mercat. Propostes d’estudis específics i altres formes de generació de coneixement, definint prèviament continguts, metodologia i objectius.
  2. Comunicació amb el públic objectiu. Suport al coneixement de millors pràctiques i al desenvolupament d’exemples concrets que afectin continguts, canals i comunitats entre els membres del clúster.
  3. Relació entre empreses i sector educatiu. Canviar el paradigma de relació en benefici de l’ensenyament, les escoles i les marques, i concretar exemples de millors pràctiques.
  4. Impuls de noves línies de negoci. Abordar possibles noves idees de negoci i nous projectes, impulsant la seva posada en pràctica o desestimació.

En definitiva, KID’S CLUSTER aspira a reforçar la competitivitat de les empreses de productes infantils i fomentar la creació de productes i serveis que afavoreixin les condicions per al bon desenvolupament del nen en tots els seus aspectes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.