La col·laboració i la comunicació, claus per arribar al públic infantil i familiar

LOGOS-ASAMBLEA

La col·laboració i la comunicació són clau per les empreses que volen fer arribar els seus productes i serveis als nens i a les famílies, segons s’ha desprès del debat “Com arribem al públic infantil”, organitzat per KID’S CLUSTER.

El debat ha tingut lloc durant l’Assemblea Anual de l’entitat, celebrada el 26 de febrer al Reial Club de Polo de Barcelona, amb la participació d’Àlex Pérez, director de vendes i producte d’ABACUS, Xavier Ramon; cap de màrqueting de CAPRABO; Àlex Nebot, director de màrqueting de CINESA; Berta Vilardell, directora comercial i de màrqueting de SEHRS HOTELS, i Elisabet Herrero, cap de màrqueting d’infantils i juvenils de TELEVISIÓ DE CATALUNYA.

Aquests professionals coincideixen en què la cooperació entre les empreses és vital per tal d’arribar a les famílies de forma eficient i que totes les iniciatives s’han de comunicar de forma clara per tal de ser efectives. També han explicat que les famílies valoren els descomptes, però també la qualitat i el valor afegit.

Abacus: col·laboració entre empreses

Pérez, d’Abacus, ha obert el debat explicant l’experiència de la seva empresa, que compta amb 750.000 socis i que ven 320.000 referències de llibres i 20.000 referències d’altres productes. Pérez ha apuntat que la seva empresa aposta pel comàrqueting, és a dir, per establir estratègies conjuntes amb els proveïdors. També ha insistit en la importància d’establir una relació de confiançaamb aquestes empreses. Segons ha explicat, hi ha 600 companyies que venen producte a través d’Abacus: “És difícil entrar a Abacus, però també és difícil sortir-ne”, ja que s’aposta per la confiança i la col·laboració a llarg termini.

Pel que fa al client final, Abacus aposta per un “màrqueting de baixa intensitat” per tal que la informació no sigui vista com a spam: “Aspirem a estar presents en l’imaginari del consumidor”.

Caprabo: propostes adequades a cada client

Ramon, de Caprabo ha explicat que l’empresa està molt satisfeta amb els resultats de l’aposta al tracte personalitzat als consumidors através de la seva targeta per a clients, que permet fer ofertes i informar de promocions: “El que més agrada són les propostes més afins al que els consumidors necessiten i, actualment, també els descomptes”.

Una iniciativa clàssica i dirigida a les famílies de l’empresa detallista és la canasteta de Caprabo: un lot de productes per a nadons i un llibre sobre maternitat per als pares que estan esperant un fill i que tinguin la targeta de client o la demanin: “Cada any tenim entre 45.000 i 65.000 noves incorporacions gràcies a aquesta iniciativa”.

Cinesa: és important comunicar de forma clara

Cinesa també aposta per oferir productes que donin valor afegit i que ajudin a què les famílies tornin a les seves sales de cinema. La de més èxit, segons explica Nebot, ha sigut el pack familiar, que ofereix entrades a preu especial per a un màxim de quatre nens i dos adults.

Nebot ha subratllat la importància de comunicar bé aquest tipus d’accions, ja que d’altres iniciatives dirigides al mateix públic han passat desapercebudes. La raó: els cinemes són àmbits “on hi ha molts impactes comercials” i en ocasions és difícil fer arribar els missatges. Cinesa comunica a través dels tràilers (“el canal més directe”) i de mailing.

Vilars Rurals: la importància dels comentaris dels clients

Els Vilars Rurals aposten per un turisme rural, dirigit a les famílies. Vilardell ha explicat que la principal aposta de comunicació és online, no només amb la seva web i l’ús de publicitat per correu electrònic, sinó també procurant sortir a totes les pàgines dirigides a les famílies. L’empresa presta molta atenció a tots els comentaris dels seus clients, inclosos els que deixen a pàgines de crítiques d’hotels com Tripadvisor, i va actualitzant la seva oferta tenint en compte aquests comentaris.

La darrera aposta són les famílies amb nens més grans de 8 anys, que eren les que menys repetien, donades les activitats que s’oferien. L’hotelera ara també ofereix activitats científiques orientades als nens al seu vilar de Cardona, en una iniciativa que va néixer precisament de la proposta d’un client i que vol apropar-se als nens més grans.

Televisió de Catalunya: comunicació clara

Pel que fa a Televisió de Catalunya, la seva principal aposta per a les famílies és el Club Super3, que des de 1991 facilita la interacció entre la cadena i el públic. L’oferta es basa en tres eixos: les sèries, la producció pròpia i les propostes del club. Herrero ha subratllat que les propostes de més èxit són les que es comuniquen de forma clara, sense donar lloc a cap confusió.

Segons explica Herrero, l’empresa dóna molta importància a la transmissió de valors, donat el seu caràcter d’empresa pública. L’experiència d’arribada al públic infantil i familiar més important per la companyia és la Festa dels súpers.

BECMGXQCMAA0tc3

Les línies d’actuació de KID’S CLUSTER

Antonio Naranjo, gerent de Kid’s Cluster, va presentar les iniciatives que es portaran a terme durant 2013, d’acord a vuit línies d’actuació:

Activitats dirigides a empreses i al sector educatiu: com l’estudi sobre escriptura amb ploma, ja encetat amb el patrocini d’Abacus, Hamelin i Staedtler, membres del clúster.

  • Estils de vida saludables, amb un nou projecte centrat en la vida saludable i la infància, que vol fomentar la col·laboració entre els socis per crear productes i serveis al voltant d’aquest eix i que compta amb la col·laboració d’Indescat, el clúster de les empreses de l’esport.
  • La convocatòria d’iniciatives en col·laboració entre les empreses del clúster.
  • Activitats de coneixement, que tenen com a centre l’estudi del sector de la puericultura que l’associació ha posat en marxa.
  • Esdeveniments principals: l’assemblea i el tercer aniversari, que tindrà lloc al juliol.
  • Esdeveniments periòdics: les idees per aprendre, la sessió “D’idees a projectes” i les jornades de formació sobre el canal de venda Kid’s Retail.
  • Les visites a socis.
  • Esdeveniments puntuals, sobre licensing, animació, innovació.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.