La sinceritat, factor clau en les campanyes de RSC

marquetingsocial

El passat dimecres 15 d’octubre vam organitzar una jornada sobre màrqueting social com a estratègia de responsabilitat social corporativa de les empreses. Diferents experts ens van transmetre els punts claus a tenir en compte, així com també vam comptar amb el testimoni de dues empreses que estan aplicant amb èxit accions de màrqueting social.

La sinceritat a l’hora de comunicar s’erigeix com un dels factors claus per reexir en una campanya comunicativa, i més si aquesta té un caire social.

Giorgia Miotto, de EADA, va explicar com es pot millorar la reputació de la marca en un entorn d’infoxicació, en el qual cada cop és més rellevant construir una història al voltant de les empreses.

També es va parlar d’emocions i marques, i de com l’experiència del consumidor influeix en la percepció del missatge comunicatiu. Avui dia, a l’estat espanyol hi ha 19 milions de persones connectades a internet i mirem de mitjana el mòbil 150 vegades al dia. Els missatges s’han d’adaptar a les noves tecnologies, per això l’estratègia que es dugui a terme a les xarxes social influencirà en la reputació de la marca. Aquí, de nou, la sinceritat i la transparència són també factors claus per arribar als clients. Una bona estratègia comunicativa dóna coherència a l’empresa, per tant bona reputació.

L’Elisabeth Garriga, també d’EADA, va explicar noves metodoloies per esbrinar l’impacte de les accions de màrqueting social en els clients per tal de tenir resultats més efectius.
Per últim, les empreses Staedtler i d’Encís van presentar algunes de les seves iniciatives en l’àmbit del màrqueting social, tals com la World Kids Colouring Day (Staedtler) i Ergosum (Encís), les quals il•lustren bones estratègies en el punt de venda i van ajudar a enriquir el debat durant la jornada.

La rellevància de construïr històries ben estructurades al voltant de la marca va estar al centre del debat. A l’estat espanyol, un 15% de la gent s’implica en iniciatives de RSC (davant d’un 90% a Regne Unit), una dada útil per valorar el recorregut que les accions de màrqueting social tenen en les empreses i el potencial impacte que poden tenir en un consumidor cada cop més conscienciat i informat.

Troba tota la informació i les ponències aquí

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.