L’impacte de l’escriptura amb ploma sobre la cal·ligrafia

pluma

KID’S CLUSTER ha posat en marxa el primer estudi sobre l’impacte en la cal•ligrafia de l’escriptura amb ploma. L’estudi és propietat de l’associació i es difondrà a la comunitat educativa sense cap cost.

L’associació ha pogut contrastar amb professionals de l’ensenyament, pèrits cal•lígrafs, grafòlegs i fabricants i distribuïdors de material d’escriptura, entre d’altres, que l’escriptura manuscrita és considerada un aspecte rellevant en el desenvolupament de la persona i la seva capacitació. De fet, aquesta convicció no és incompatible amb la creixent importància del recurs als continguts i suports digitals, tant per a l’aprenentatge com per al lleure. Els teclats i la caligrafia són perfectament compatibles.

En aquest sentit creiem que és oportú validar de manera científica l’impacte de l’escriptura amb ploma. Volem facilitar una aportació de valor a la comunitat educativa i el públic general amb una iniciativa que destacarà un àmbit, la cal•ligrafia, especialment cuidat en alguns sistemes educatius i vers el qual podem aportar criteris útils.

La recent edició de la sessió Idees per a aprendre de KID’S CLUSTER, punt de trobada entre professionals de l’empresa i del sector educatiu, va destacar algunes propostes entre les quals hi havia el treball amb diferents metodologies, l’obtenció d’aportacions d’altres professionals a l’escola, el recurs a diferents suports materials  i el foment de la creativitat.

Aquesta iniciativa vol ser un exemple de com l’anàlisi cal•ligràfic pot aportar un coneixement útil en el desenvolupament de les habilitats dels més joves i com la cal·ligrafia és un aspecte a considerar al sistema educatiu, tant pel que fa a les eines que es facin servir com a la qualitat dels suports (tipus de paper).

L’estudi està patrocinat per Abacus, Hamelin Brands i Staedtler Iberia, membres de KID’S CLUSTER i marques referents en l’àmbit de material escolar i per a l’escriptura, entre d’altres. Es farà entre una mostra representativa d’infants de 6è de primària durant el curs 2012-2013, mantenint l’anonimat dels participants.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.