Més del 70% dels socis de KID’S CLUSTER aposten per la innovació

innovacio

En la darrera entrada del nostre blog us parlàvem d’innovació i el mètode design thinking, que tracta fonamentalment d’integrar la innovació a l’ADN de les empreses, clusters o organizacions en comptes de relegar aquesta activitat exclusivament al departament de R+D. Doncs bé, des de KID’S CLUSTER hem impulsat una nova iniciativa que recull les perspectives d’innovació que tenen els nostres socis, i resumeix les percepcions i situació de les nostres empreses associades.

Es tracata del primer Baròmetre de tardor 2014 de KID’S CLUSTER, que recull les opinins de les empreses asociades sobre l’evolució dels seus negocis, així com sobre les principals tendències del sector. L’enquesta, realitzada a través de les respostes de 44 dels socis de KID’S CLUSTER durant el mes de novembre, revela que la majoria d’empreses del sector aposten per la innovació com a factor clau en l’èxit empresarial. Així, un 74,4% dels enquestats té previst innovar en algun dels seus productes.

D’altra banda, el Baròmetre de tardor 2014 ha servit per posar de manifest que les empreses associades a KID’S CLUSTER es consideren en una situació igual o millor a la dels seus competidors.El 51,2% dels nostres associats han augmentat la seva facturació el 2014 en els darrers tres mesos en comparació amb el mateix període de 2013. A més, la previsió és continuar creixent. El mateix percentatge d’empreses asegura que preveu créixer en els propers tres mesos en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Tecnologia i valors educatius, tendències del sector

Com a tendències principals del sector, les empreses del sector infantil destaquen la importància de les xarxes socials com a mitjà de comunicació amb el client, així com la incorporació de la tecnologia tant en els suports com en els continguts dels productes o serveis ofertats. D’altra banda, també serà tendència l’augment de la demanada de productes educatius, així com una major rellevància del producte llicenciat en les vendes.

La primera edició del Baròmetre del sector infantil català és una iniciativa de KID’S CLUSTER per recollir la situació de les empreses dedicades al món de la infància i seguir l’evolució dels negocis en el temps. Per això, la idea és realitzar un Baròmetre del sector cada tres mesos amb les diferents opinions de les companyies associades. El proper Baròmetre es presenterà cap al mes de febrer amb la valoració de la campanya de Nadal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.