Quatre preguntes a Bernat Casanovas, gerent de La Factoria d’Imatges

Bernat Casanovas (bernat@lafactoria.eu) dirigeix La Factoria d’Imatges, empresa especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions dirigides a nens. Aquesta companyia de Cabrianes (Bages) és sòcia de Kid’s Cluster des d’el 27 de juliol de 2010, ocupa 12 persones i va facturar 500.000 euros l’any passat.

factoria

Qui són els vostres clients?
Tenim una línia estratègica B2B i una altra B2C. I no només són compatibles sinó que es retro alimenten. En B2B fa 12 anys que estem especialitzats en la creació d’interactius educatius. Això ens converteix en un referent per la indústria editorial. Darrerament hem creat un softwate orientat a la creació i comercialització de continguts digitals multiplataforma. Les estrelles d’aquests software són unes authoring tools anomenades MakerPF i MarketPF. Tot plegat englobat dintre d’un projecte molt més ampli i ambiciós adreçat als sectors de continguts digitals: www.planetfactory.com

En B2C ens centrem bàsicament en la utilització dels software abans esmentat per crear continguts propis (que es distribueixen a través de l’AppStore i el GooglePlay). Aquí l’objectiu no és tant la monetització com fer servir aquestes experiències com a laboratori de l’empresa. El coneixement adquirit es traspassat als nostres clients B2B. Per això les dues línies estratègiques es retro alimenten i per nosaltres no tindria massa sentit l’una sense l’altra.

Quin és el valor més important que oferiu als vostres clients?
Jo crec que l’experiència. Són molts anys en un sector dominat per les start-ups de vida efímera. Tenim relacions constants i des de fa molts anys amb la majoria d’empreses del sector editorial del país (i unes quantes de fora). Això ens permet conèixer molt a fons quines són les necessitats, les preocupacions, etc. La clau de l’èxit de tota empresa està en centrar-se en uns pocs clients i conèixer-los molt a fons. No puc entendre un negoci de cap altra manera.

Els clients també valoren la innovació que els aportem (el que més, amb una nota de 9,4 sobre 10 en els formularis de satisfacció que enviem quan acabem una feina). Destinem més del 25% del nostre pressupost anual a I+D i la nostra mida ens permet treure molt rendiment d’aquest 25%. Moltes grans editorials tenen grans departament d’I+D, però es veuen neutralitzat per una jerarquia complexa o una poca propensió al canvi. Els hi és més fàcil recórrer a nosaltres com a consultors externs d’I+D. Això s’ha fet molt palès darrerament amb la irrupció de nous canals de comercialització molts dinàmics al voltant dels continguts digitals. Això està desbordant a molts dels nostres clients i veuen amb nosaltres algú que ja ha transitat per camins que ells no veuen clar on els poden dur.

Quin avantatge competitiu us fa diferents a d’altres empreses del vostre sector?
Som una empresa de serveis, però que també tenim producte propi: software que permet crear continguts digitals multi plataforma en molt poc temps i amb molts pocs diners. I també tenim software que permet gestionar i monitoritzar el procés de comercialització d’aquests continguts. I fem de conillets d’índies amb nosaltres mateixos, creant i distribuint, per poder traspassar experiència als nostres clients. Ho fem assumint nosaltres el riscos, per exemple produint continguts com l’aplicació Planeta Tierra.  Algú dona més?.

Per què us vau associar a KID’S CLUSTER?
Per tenir una àmplia visió de diferents tipus d’empreses del sector infantil.

Bernat Casanovas

General Director

LA FACTORIA D’IMATGES

>        Fundació: 2000

>        Seu: Cabrianes (Bages)

>        Facturació: 500.000€

>        Treballadors: 12

>        e-mail de contacte: bernat@lafactoria.eu

>        http://www.lafactoria.eu/

>        Soci de KID’S CLUSTER des de 26/07/2010

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.