Quatre preguntes a Daniel Delgado, de BRITISH SUMMER

british-blog

Daniel Delgado (daniel@britishsummer.com) és el soci propietari i responsable de màrqueting i comunicació de BRITISH SUMMER, empresa especialitzada en cursos d’idiomes a l’estranger i campaments en anglès a Espanya. Aquesta companyia fundada el 1984 a Barcelona i amb seus a Madrid, València, Sevilla i Girona és sòcia de KID’S CLUSTER des del març de 2012, ocupa 21 persones i va facturar 5.000.000 euros l’any passat.

Qui són els vostres clients?
Nosaltres oferim programes per a un perfil amplíssim d’edats des de nens i nenes de 7 anys a adults de 99 pel que els nostres clients són variats en aquest sentit. A més fem cursos d’idiomes a l’estranger a països molt diferents i campaments en anglès a Espanya. El que si uneix a tots ells són les ganes d’aprendre i practicar un idioma alhora que es practiquen noves activitats i es descobreixen nous països i cultures. En el cas dels joves és interessant ja que alhora tenim dos clients: els participants i els pares i mares, moltes vegades amb demandes, necessitats comunicatives i interessos contraposats o diferents.

Des de la nostra empresa també hem fet un ampli esforç en ampliar el perfil socioeconòmic dels nostres clients, amb la convicció profunda de l’aportació que fem en el procés de maduració dels nens i adolescents..

Quin és el valor més important que oferiu?
No crec que pugui resumir-se en un de sol. Encara que sembla de sentit comú (desgraciadament no crec que ho estiguem fent bé al nostre país on els serveis són la primera font d’ingressos) el primer valor és el del servei ben fet. Una atenció al client integral, pròxima i honesta. Després una constant inquietud en oferir noves i interessants propostes. També programes d’altíssima qualitat. Finament la seguretat i l’experiència. Servei excel·lent, proximitat, honestedat, qualitat, experiència i inquietud, doncs.

Quin és l’avantatge competitiu que us fa diferents?
Hi ha uns quants: gent experta. Molta proximitat. Escoltar constantment als nostres clients. Recerca constant de tot el que es fa al món. La relació més propera i personal amb els col·laboradors. Noves idees. Us de les noves tecnologies. Valors afegits constants en el servei.

Per què us vau associar a KID’S CLUSTER?
Som molt inquiets i ens interessa tot allò que ens pugui fer créixer, provocar-nos idees, obrir-nos a un nou repte. Col·laborar amb empreses amb les que compartim clients però d’àmbits diferents és una forma de no estancar-te, de veure el teu mercat amb d’altres ulls, d’obrir-te a col·laboracions que ens millorin com a empresa i com a societat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.