Quatre preguntes a Guiomar Todó, d’UNICEF

unicefblog

Guiomar Todó (gtodo@unicef.es) és la coordinadora d’UNICEF a Catalunya, l’Agència de les Nacions Unides per a la Infància creada el 1946 i present avui a més de 150 països. El seu objectiu és convertir la Convenció sobre els Drets dels Infants en principis ètics perdurables i en normes de conducta universals per tal que els nens, nenes i adolescents arribin a assolir plenament els seus drets. Per a això capten fons arreu del planeta i sensibilitzen les empreses, els seus clients i empleats per tal d’establir compromisos a llarg termini, ajudant a construir el valor de les marques i responent als seus objectius. Tot plegat per a invertir en els programes que millorin la situació de la infància a tot el món.

Són socis de KID’S CLUSTER des del Juliol de 2011, ocupen un equip de 10 persones a Catalunya i van assolir unes donacions, a tota Espanya, de més de 60 milions d’euros el 2011, dels quals prop del 90% venien de socis, donants i empreses privades. Si vols llegir l’entrevista, està publicada al nostre blog.

Quins són els vostres donants?
Pel que fa a persones, els socis i donants son el nostre més preuat tresor. A Catalunya hi ha uns 30.000, d’entre 35 i 65 anys, indistintament homes i dones, universitaris, en general, i pares de família, la majoria, doncs aquesta condició desperta especialment la sensibilitat per la infància.

Els aliats corporatius son empreses i altres institucions que es volen comprometre amb la nostra missió de forma pública per tal de millor comunicar aquest compromís o perquè ja forma part de la seva essència.

Quin és el valor més important que els oferiu?
Compartim amb els nostres donants la nostra missió, la responsabilitat de canviar la situació dels nens. Destacaria la capacitat transformadora i d’impacte en l’àmbit de la infància, així com la garantia de l’impacte real de les accions d’UNICEF abordem. Per a un aliat corporatiu suposem un suport per a ampliar i posar en valor la dimensió social de la seva marca.

Què us fa diferents a altres agències de cooperació i ONGs?
Pel que fa a les agencies de les Nacions Unides, el focus en la infància, és clar. Pel que fa a la resta, que podem ser interlocutors de governs i autoritats locals arreu del planeta, i per tant dur a terme la nostra feina més important: posar a la infància en l’agenda de tots els que tenen la capacitat de fer que els seus drets s’assoleixin. És per això que també treballem amb altres agències de les Nacions Unides i altres ONG sobre el terreny.

Per què us vau associar a KID’S CLUSTER?
Per a apropar l’activitat del Comitè UNICEF Catalunya a la resta de socis i a la indústria, així com aportar l’enfoc i el valor d’UNICEF als socis que incorporen el respecte dels drets de l’infant. Un pas més serà ajudar les empreses a incorporar els drets de la infància en el seu core business amb el nostre programa de Principis Empresarials Respectuosos amb els Drets dels Infants. No oblidem que, a més de recaptar fons, la nostra tasca és conscienciar organitzacions i persones.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.