Quatre preguntes a Pepe Zapata, director de comunicació del Mercat de les Flors

mercat-zapata

Pepe Zapata és el director de comunicació del Mercat de les Flors, espai escènic fundat en 1983 a Barcelona, que compta amb 30 treballadors. L’empresa es sòcia de KID’S CLUSTER des de març de 2013

Qui són els vostres clients? A qui us adreceu?
El projecte del Mercat de les Flors, en tant que centre referencial de la dansa i les arts del moviment, va adreçat a una àmplia tipologia de públics. Treballem per facilitar la participació activa dels públics, com a part del fet artístic. De fet, els públics sempre han estat en l’epicentre de la nostra estratègia. I, per això, a partir d’un feedback constant amb els públics, del coneixement dels seus hàbits de consum cultural a partir d’eines tecnològiques com el CRM, de la realització d’estudis de públic i de tècniques d’avaluació constant de la nostra activitat, treballem per aconseguir apropar nous públics a la cultura i, a la vegada, fidelitzar els públics ja existents. És clar que el nostre reconeixement social i la nostra visibilitat de marca també ens han ajudat a posicionar-nos i a definir-nos, i a que els nostres públics tingui una percepció clara de què som i què fem.

Quin és el valor més important que oferiu als vostres clients?
L’experiència Mercat de les Flors. Ningú dubta que l’art i la cultura són elements indispensables en la formació personal i social dels individus. En el cas de la dansa i de les arts del moviment, a més, es tracta d’una disciplina artística que es basa en un llenguatge universal -el del moviment del cos- al que s’afegeix el fet que sigui un espectacle en viu, efímer, diferent cada vegada en funció de la relació i la comunicació entre artista i públic. Nosaltres intentem, a més, que aquesta experiència única englobi tots els moments de contacte amb els públics, des de la difusió inicial de la informació, fins al feedback final de l’experiència.

Quin és l’avantatge competitiu que us fa diferents a d’altres empreses del vostre sector?
Per desgràcia, som l’únic equipament cultural dedicat en exclusiva a la dansa i les arts del moviment en tot el territori estatal. Aquest és un tret diferencial pel que fa al contingut. Però creiem que el nostre avantatge competitiu primordial es basa en el coneixement dels nostre públics, en la connexió i el diàleg permanent amb ells, i en l’oferta d’activitats i serveis adaptats a les seves necessitats i expectatives.

Per què us vau associar a KID’S CLUSTER?
És evident la funció dels clusters en tant que aglutinadors i impulsors d’iniciatives transversals en sectors empresarials molt concrets. En el cas dels Kid’s Cluster, i atès el nostre especial interès en treballar la dansa en tots els estadis de l’ensenyament, dissenyant i oferint activitats i espectacles adreçats als més petits, a les famílies i a la comunitat educativa, hem considerat que el Kid’s Cluster és una fórmula òptima per accedir a informació del sector, conèixer els seus agents i, especialment, per pensar i articular projectes de col•laboració conjunts.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.